Hvem er De grønne pigespejdere?

De grønne pigespejdere er Danmarks stærkeste fællesskab for piger og kvinder. Vi er en frivillig spejderorganisation båret af engagerede frivillige kræfter, der alle arbejder for at give piger mod til at turde mere. Hver eneste uge sørger frivillige spejderledere over hele landet for at give pigespejdere udfordrende og uforglemmelige oplevelser. 

Hos De grønne pigespejdere tror vi på, at det at være modig også handler om at turde at fejle. Vi tror på, at man lærer af sine fejl, og at det er vigtigere at have modet til at turde kaste sig ud i noget nyt end at kunne det hele til perfektion. Grønne pigespejdere får gåpåmod på livet. Det handler ikke om, hvad individet kan præstere, men om hvad vi kan opnå i fællesskab. 

Er du nysgerrig på at vide mere om De grønne pigespejdere, kan du tage et kig på vores hjemmeside og læse mere om vores pigespejderværdier.

Pigespejderne og Den lille spejderuge

Den lille spejderuge er et nationalt projekt udviklet af De grønne pigespejdere, der sætter spejder, natur og fællesskab på skoleskemaet i landets børnehaveklasser. Aktiviteterne og materialerne er skabt i et samarbejde med frivillige pigespejdere og tager udgangspunkt i de værdier, som De grønne pigespejdere står for.  

I løbet af ugen bliver eleverne mødt af udfordrende, sjove og lærerige aktiviteter i trygge rammer, hvilket giver dem succesoplevelser og mod til at turde. Præcis som hos De grønne pigespejdere. 

I uge 16 hvert år laver nye skolebørn over hele landet spejderaktiviteter og oplever at få styrket fællesskabet og deres nysgerrighed på naturen. 

Den lille spejderuge har været rigtig god for børnegruppen og for sammenholdet. Børnene er kommet ud i nogle situationer, der er udenfor komfortzonen, hvor de hjælper hinanden. Det har været rigtig godt for vi-følelsen i klassen.

Børnehaveklasseleder fra Svend Gønge Skolen

Jeg blev ret overrasket over især nogle af de stille piger, der løber rundt og leger fangeleg med drengene og graver og er vildt engagerede i at bygge en hule. De folder sig ud på en helt anden måde.

Børnehaveklasseleder fra Lykkebo Skole