Den Lille Spejderuge

Den lille spejderuge blev etableret ved, at De grønne pigespejdere modtog 1,4 millioner kroner i udlodningsmidler, som Friluftsrådet uddelte til at gennemføre Den lille spejderuge. Derudover modtog projektet 417.500 kr. af TrygFonden, hvilket har muliggjort, at projektet kunne blive videreudviklet og give plads til endnu flere klasser. Seneste bevilling fra TrygFonden på knap 5 millioner kroner har nemlig gjort det  muligt for 1.850 børnehaveklasser at deltage i Den lille spejderuge fra 2023 til 2025.

Den lille spejderuge giver børnehaveklasser i hele landet mulighed for at prøve kræfter med spejderlivet i fem dage. Børnene bliver budt på friluftsudfordringer, patruljenavn, naturudforskning, samarbejdsøvelser og fællesråb. Målet er at give børnene en smagsprøve på friluftslivet, større kendskab til naturen og styrke fællesskabet i de nye klasser.

Vi rykker klasseværelset ud i naturen og lader eleverne stifte bekendtskab med naturfaglige fænomener. De får mulighed for at undersøge skolegårdens dyr og planter, styrke fællesskabet og mærke vejr og vind på egen krop. Alle elever får deres egen spejderbog med klistermærker og opgaver, som de skal benytte i løbet af ugen.

'I Den lille spejderuge får børnene et kendskab til planter, dyr og bæredygtighed, og de får erfaringer med samarbejdets betydning for at klare udfordringer. Det er centrale forhold for et godt liv'
- Per Schultz Jørgensen

Børnehaveklasselederne bliver

Børnehaveklasselederne får tilbudt en færdig pakke af aktivitetsmateriale til hele ugen og får mulighed for at komme på et gratis endagskursus.

Læs mere her

Det skal være at lære i naturen

Klassen modtager en krible-krable-rygsæk med udstyr til at lære og lege i den nære natur lige uden for klasseværelset.

Vores undervisningsmateriale er let at gå til for den enkelte børnehaveklasseleder og vil kræve et minimum af forberedelse. Det skal være sjovt og ikke besværligt!

Læs mere her

Den lille spejderuge 2023

Læs resultaterne fra evalueringen af Den lille spejderuge 2023.

Læs mere her

Hør, hvad Pia Jessen siger om